Zo bevestig je een veterklem

Hieronder volgt een duidelijke tutorial over hoe je een geweven armband mooi kunt afwerken met een veterklem. Regelmatig hoorden we dat kralen kapot geknepen waren bij het bevestigen van de veterklem.  Hieronder laat Jody van den Brink zien je hoe dit kunt voorkomen en toch heel stevig en mooi de veterklem kunt vastmaken. Jody, hartelijk dank voor je duidelijke uitleg!

Voordat je het werk van het weefraam af haalt om de draden af te hechten en het slotje toe te voegen, is er namelijk een voorbereiding voor de afwerking met veterklemmen nodig. Je weeft namelijk eerst verder zonder kralen toe te voegen. Door je naald en draad wisselend boven- en onderlangs langs de spandraden te halen, zoals op de foto wordt laten zien, creëer je een soort matje, waarop je dadelijk het slotje perfect kunt vastmaken.

Duw bij het rijgen steeds het nieuwe draad goed tegen de vorige draden aan, zodat het een mooi compact en stevig stuk wordt. Maak dit laatste stukje ongeveer 4/5 mm, circa de diepte van de veterklem. Controleer tussendoor steeds of de lengte goed is, zodat hij er precies overheen past.

Voordat je het werkje van je weefraam afhaalt, smeer je eerst een beetje lijm op de boven- en onderkant van het matje, zodat de draden goed op hun plek blijven zitten. Lat het goed drogen en dan kun je het weefwerkje losmaken van het weefraam. Knoop de spandraden direct aan elkaar om te voorkomen dat deze los gaan bij het verplaatsen. Deze knoopjes trek je zachtjes maar stevig aan, tot ze tegen het uiteinde van het matje liggen.

Wanneer je de knoopjes hebt gezet, knip je ze af op ongeveer 4mm naast het knoopje en vouw je de uiteindes op het matje en lijm ze hierop vast. Plaats nu de lijm nog nat is de veterklem direct op het mapje  en knijp het voorzichtig, maar stevig dicht. Gebruik voldoende lijm, maar zorg er wel voor dat het niet zoveel is dat het aan de zijkanten eruit gaat lopen, zodra je de veterklem dicht gaat drukken.

Let wel op; de veterklem heeft aan één zijde  tandjes en aan de andere zijde een gladde kant. Zorg dat de rechte zijdes aan dezelfde kant van de armband zitten voor een mooie afwerking.

Bevestig met een open ring het karabijnslotje aan de ene kant en een verlengkettinkje aan de andere kant en je armband is klaar!

Tot slot nog een handige tip voor het kiezen van de breedte van de veterklem ten opzichte van je armband. Controleer of je veterklem gaat passen nogmaals zodra  je de eerste 3 rijen op je weefraam hebt zitten. De delica’s liggen door de spandraden net een fractie verder uit elkaar. Daarnaast kan het per persoon verschil maken, omdat de één veel strakker weeft dan de ander. Met name bij bredere armbanden kan dit ervoor zorgen dat je armband net wat breder uitvalt dan je uitgerekend hebt. Zo kun je het nog tijdig aanpassen aan elkaar.

Heb je zelf nog tips die onmisbaar zijn, laat het hieronder weten!

Tutorial trägerperlen-ketting

Omdat we veel vragen kregen hoe deze kettingen nu gemaakt konden worden, hebben we onderstaande tutorial uitgewerkt.  Met duidelijke foto’s kun je hier stap voor stap zien hoe je de ketting met trägerperlen maakt. Ook wanneer je iets anders wilt maken met de peyote-stitch, dan zul je deze uitleg goed kunnen gebruiken. Met name het beginstukje waar de meeste moeite mee hebben komt hier aan bod.

De tutorial is uitgewerkt op basis van één van de patroontjes die we onze klanten meesturen met de trägerperlen. De volgende kleuren zijn hier gebruikt:

Bij peyote is het begin het lastigst en veel mensen weten bij een patroontje niet met welke kralen ze moeten beginnen. Hieronder zie je de volgorde van de kralen die van toepassing is. Je start links-onderin en rijgt eerst naar rechts toe.  De eerste twee rijen rijg je samen, waarna je om-en-om links en rechts gaat. Als je nu denkt dat het heel ingewikkeld klinkt; stop met denken, gewoon beginnen!

Om de kralen goed op hun plek te laten zitten, kun je een stopkraal rijgen. Dit doe je door een ronde kraal te kiezen en hier tweemaal doorheen te rijgen. De kraal blijft nu hangen op het draad en het werkje zal nu op zijn plek blijven zitten.

We gaan beginnen. Rijg eerst de kraaltjes 1 tot en met 6 op je naald, zoals hieronder wordt laten zien:

Schuif deze naar elkaar toe en rijg kraaltje-7 aan je naald, in dit geval de gouden. Rijg dan terug (van rechts naar links) door kraaltje-5 (ook de gouden):

Kraaltje-7 (de gouden) komt nu bovenop kraaltje-6 (de bruine) te liggen:

Rijg vervolgens kraaltje-8 (de bruine) aan je naald en rijg van rechts naar links door kraaltje-3 (ook een bruine):

Kraaltje-8 (de bruine) komt nu precies boven kraaltje-4 (de gouden) te liggen:

Rijg nu kraaltje-9 (de rode) aan je naald en rijg door kraaltje-1 (ook de rode):

Kraaltje-9 (de rode) komt nu precies boven kraaltje-2 (de bruine) te liggen:

Voor de volgende rij rijg je weer van links naar rechts. Rijg kraaltje-10 (de gouden) aan je naald en ga door kraaltje-9 (de rode):

Kraaltje-10 (de gouden) komt precies boven kraaltje-1 (de rode) te liggen:

Rijg vervolgens kraaltje-11 (de rode) en rijg van links naar rechts door kraaltje-8 (de bruine). De rijen van het patroontje zijn nu al zichtbaar geworden.

Herhaal voor de rest van het patroontje deze steken tot je het tot het eind hebt uitgewerkt. Je patroontje klopt wanneer je draad links onderin start en rechts bovenin eindigt en je aan beide zijkanten 25 kraaltjes telt:

Tot slot hoef je alleen de uiteinden nog aan elkaar te ‘zippen’. Je kunt hem zonder verdeler erin aan elkaar vastmaken en deze er later inschuiven, maar je kunt het patroontje ook eerst op de verdeler lijmen en het dan vastmaken. Net wat je voorkeur heeft.

Check voordat je begint of de rijen goed doorlopen met elkaar. Rijg dan door de eerste kraal rechts aan de overkant en eerste bruine kraal aan de bovenkant. Je volgt hiermee de kleur van dit patroon:

Je zult zien dat beide kanten nu al goed in elkaar gaan grijpen. Dat alles een beetje losjes is gaan zitten, is geen probleem, dit los je zo weer op. Rijg nu dan door de kralen van de twee middelste banen:

En tot slot door de twee linkse kralen:

Trek daarna beide draden stevig aan, zodat alle kralen goed aansluiten op elkaar. Rijg dan terug door de kraal aan de overkant. Het afhechten doe je door verder het werkje in te rijgen en hier en daar een paar scherpe bochten te maken. Na 3 scherpe bochten zit je draad stevig vast en zijn knoopjes niet meer nodig. Kies hiervoor wel alleen de binnenste kolommen en laat je draad niet buitenom langs de zijkant gaan. omdat je dan duidelijk zult zien dat er hier en daar 2 draden zitten in plaats van eentje.

Daar is hij dan, je eerste trägerperl omkraald! Het mooie van deze ketting is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je er wilt. We hebben ze voorbij zien komen dat ze helemaal tot in je nek rondom gaan, maar ook een stuk of 10, waarbij de rest van de ketting is afgewerkt met een mooie parelrij. Ook kun je natuurlijk zelf helemaal variëren in de patroontjes. Kies je voor druk of juist rustig? Zachte kleurtjes of juist lekker retro?

Wanneer je nu de kraaltjes nog aan moet schaffen of twijfelt of je van een bepaalde kleur wel genoeg hebt, kijk dan in het onderstaande overzicht. We hebben uitgerekend hoeveel kralen je per verdeler nodig hebt en een schema uitgewerkt met alle opties. Bij bijvoorbeeld 3 kleuren gaat het om het aantal kralen per kleur. Bedenk dat er in 1 gram delica’s ongeveer 200 stuks zitten, zo kun je goed inschatten hoeveel je precies nodig hebt:

Zo, nu ben je klaar voor de rest! Veel succes, maar vooral veel plezier met maken. Als je nog vragen hebt, laat maar weten!

PS: Heb je ze nog niet in huis? Bestel ze dan hier en je krijgt er gratis patroontje bij 🙂

Peyote-schilderijtjes

Naast geregen armbanden kun je ook tashangers, sleutelhangers, riemen of schilderijtjes maken. Het laatste heb ik gekozen als kraamcadeau voor mijn broer en schoonzus toen mijn neefjes waren geboren.

Hieronder zie je een voorbeeld van één van de schilderijen die ik heb gemaakt voor mijn neefje.  Het hele werk is gemaakt in two-drop peyote (2 kraaltjes bij elke steek) en ik heb bewust gekozen voor volle opaque kleuren. Deze geven namelijk mooi contrast met elkaar en hierdoor krijg je duidelijke strakke lijnen.
Ik weet nu zo niet meer hoeveel kraaltjes hierin zijn gebruikt, zou het nog eens moeten uitrekenen.

Het schilderijtje hangt nu op de slaapkamer van mijn neefje.

Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld weven op een weefraam of RAW is dat de kralen voor de helft grenzen aan de naastliggende kraal, zodat je in je patroon de kleuren mooier over kunt laten lopen.

Hieronder is een close-up te zien van de giraffe, waarbij je goed kunt zien dat de kleurenverloop heel geleidelijk gaat. Ik heb gekozen voor two-drop peyote, want op die manier heb je nog meer vrijheid in het kiezen van je patroon.

Er is gebruik gemaakt van two-drop-peyote, zodat je veel ruimte hebt in het uitwerken van de tekening.

Vaak wordt bij peyote delica’s gebruikt, maar je ziet dat het met rocailles 11/0 ook een mooi effect heeft. Belangrijk is wel dat je hetzelfde soort kleurtype gebruikt. Wanneer je doorzichtige of silverlined combineert met opaque, ziet het er minder strak uit.

Wanneer je ook zelf een patroon wilt uitwerken, dan kun je op deze pagina patroonbladen uitprinten die je kunt gebruiken om je tekening uit te werken. Het is een lekker ouderwetse lay-out op de pagina, maar de verhoudingen tussen de kraaltjes en de vakjes kloppen hier wel aardig. Het enige dat gebeurde was dat mijn diertjes ietsjes dikker zijn geworden.

Belangrijk is wel dat de lijnen van je tekening duidelijk en niet te gedetailleerd zijn voor de kraaltjes die je gebruikt.  Hieronder zie je een deel van de afbeelding die ik heb gebruikt en zoals je ziet zijn dit hele strakke lijnen die eenvoudig over te trekken zijn.

Het patroonblad met eronder de gebruikte afbeelding. Door middel van een lamp trek je de tekening over op het patroonblad.

Met een beetje creativiteit kun je de tekeningen overtrekken op het patroonblad door er een lamp onder te doen. Globaal teken je  de lijnen van het plaatje, waarna je daarna de vakjes echt gaat inkleuren en je besluit welke kraal welke kleur moet krijgen. Je kunt hierin best een beetje afwijken van de originele tekening als het daardoor mooier uitpakt. Het aapje had bijvoorbeeld eigenlijk geen beentjes, deze heb ik zelf toegevoegd.

Voor degene die het misschien net al opgevallen was, staan er allemaal streepjes door de vakjes op het patroon. Om goed in de gaten te houden waar je gebleven bent, is het nodig om de vakjes weg te strepen. Wanneer je deze tekeningen ziet, zou je niet zeggen dat je snel in de war raakt, maar toch is dit zo. Je bent zo gedetailleerd bezig dat het lastig te zien is waar je precies gebleven bent. En wanneer je een foutje maakt, kom je er in de volgende rij pas achter en moet je dus een heel lang stuk weer uithalen.

Hieronder zie je een close-up van het patroonblad. Om echt inzicht te hebben waar ik gebleven ben, wissel ik regelmatig van kleur pen. Zo wordt het controleren en tellen een stuk makkelijker.

Om echt goed te kunnen achterhalen waar je gebleven bent in het patroon, gebruik dan gekleurde stiften om weg te strepen.

Nadat ik klaar was met het rijgen, ben ik met het stuk naar de hobby- en schilderwinkel gegaan waar je passe-partouts op maat kunt laten snijden. De passe-partout is altijd scheef afgesneden bij foto’s, maar bij de kralen laat je hem juist andersom snijden, zodat je de schuine kant kunt gebruiken om de rand van de kralen onder te stoppen. Twee zijkanten zijn immers ongelijk door de peyote techniek. Tot slot nog een mooi fotolijstje erbij uitzoeken en klaar ben je.

Naast schilderijtjes is het natuurlijk ook leuk om sleutelbos- of tashangers te maken met een leuke tekening of de naam van een speciaal iemand. Of bordjes met iemands naam voor aan de slaapkamerdeur. Of een afbeelding of vormpje als bedel aan zo’n mooie Ibiza-ketting. Mogelijkheden genoeg!

Heb je nog vragen, stel ze gerust!

Ode aan de Peyote1

De peyote steek bestaat al heel lang en wordt gevonden in de historie van Native America, maar net zo goed in Egypte en het Verre Oosten. Het is een veelzijdige steek, waar je mooie patronen in kunt maken.
Je kunt kiezen voor enkele, maar ook een two-drop,  three-drop peyote of zelfs nog meer.  De techniek is in deze gevallen altijd hetzelfde, het enige verschil is het aantal kraaltjes dat je per keer toevoegt. Bedenk dat hoe meer kraaltjes je gebruikt, des te losser  je werkje zal worden.

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van een two-drop peyote, bij elke keer rijgen pak je 2 kralen. Ben je nieuwsgierig naar deze techniek en wil je er zelf mee aan de slag, kijk dan op kralen.com voor een duidelijke uitleg. Voor degene die liever grafische afbeeldingen volgen, zullen we deze binnenkort toevoegen op de website.

Dit is een voorbeeld van peyote, de uitleg hiervan vindt je op www.kralen.com.

Peyote is een vlotte techniek, waarbij je gevoelsmatig snel kunt doorwerken. Weven gaat ook snel, omdat je meerdere kralen tegelijk oprijgt, maar met elke rij moet je wat duwen en priegelen om het goed in elkaar te krijgen.
Zelf ben ik voor dat deel te ongeduldig en vind ik het juist prettig als je in een bepaald ritme komt door steeds een nieuwe kraal te kunnen pakken.
Brick stitch voelt dan ook wat trager, omdat je steeds precies onder het voorgaande draad moet steken. Het voordeel van brick-stitch is wel dat je makkelijker aparte vormpjes of bloemblaadjes kunt maken, wat met peyote toch een stuk lastiger is, maar dat is voor een andere blog.

Inmiddels heb ik al veel armbanden, maar ook oorbellen, sleutelhangers en schilderijtjes met peyote gemaakt. Een aantal met de even-count (even aantal kralen in de breedte) en een aantal met de odd-count (oneven aantal kralen in de breedte) steek.

Even count peyote

Het voordeel van de even-count steek is dat je aan beide kanten eenvoudig doorrijgt naar de volgende rij. Het draad zit hier dan aan beide kanten ook gelijk en met dezelfde spanning, dus je armband zal niet snel scheef trekken.
Bij het aantrekken van het draad is het hierbij belangrijk dat je steeds echt naar de zijkant aantrekt, voordat je de eerste kraal van de nieuwe rij oprijgt. Wanneer je het draad te veel naar voren trekt, trek je ook de kraal van zijn plek en wordt je armband slordig.
Houdt er bij even-count wel rekening mee dat je armband altijd aan de uiteinden ongelijk is, zie foto. Bij de bredere armbanden zal dat zeker niet opvallen, maar bij de smallere varianten valt dan het slotje zichtbaar naast het midden.

Bij deze oorbellen is het goed te zien hoe de even-count peyote eindigt. De hoeken zijn niet gelijk.
Odd count peyote

In de gevallen waarbij ik een patroon had uitgewerkt dat uitgaat van een midden, heb ik ook de odd-count peyote gekozen. Hierbij rijg je aan de ene kant steeds even terug het werk in om ervoor te zorgen dat je aan de zijkant weer op de juiste plek uitkomt om de ‘step-up’ te kunnen doen.
Belangrijk hierbij is dat je met dit terugrijgen de draadspanning laag houdt, anders gaat de armband enigszins krom trekken. Doordat je hier voor de tweede keer draad toevoegt, gaat het immers al wat strakker staan.

Deze armband is gemaakt in odd-count peyote, dus vanuit de middelste rij gezien zijn beide helften helemaal gelijk. Je ziet dat bij het rode randje bij het slotje de linker- en rechterhoek mooi gelijk zijn.
Toevoeging

Op je peyote is het ook leuk om een extra randje te bevestigen door zogeheten picootjes toe te voegen. Dit gaat al heel eenvoudig door steeds 3 kraaltjes te rijgen uit de buitenste rij van je armband. Komt het nu aan het eind net niet uit, rijg dan gewoon 1 kraaltje en weer terug en zo heb je het mooi afgewerkt.

Ook kun je extra laagjes  bevestigen om diepte te creëren. Bij onderstaande armband heb ik op de middelste rijen extra delica’s toegevoegd in de ladder stitch.

Een armband gemaakt met de peyote techniek, waarbij een extra laag is toegevoegd en afgewerkt met picootjes van 15/0 rocailles.

Na het oprijgen liggen ze allemaal los en nog slordig naast elkaar. Wanneer je dan picootjes toevoegt, verstevig je dit stuk automatisch. Je rijgt ze om en om op en vult dan omgekeerd de openliggende ruimtes op met de andere picootjes.
Heb je hier nu vragen over, mail ons gerust. We willen hier binnenkort ook wel een blog of een tutorial over schrijven.

Dit zijn de eerste basisbeginselen van peyote. Komende tijd zullen we vertellen over schilderijtjes die gemaakt worden met de peyote stitch en het uitwerken van de patronen hiervan. Ook hebben we nog handige tips over draadspanning, rijgrichting, kleurencombinaties en andere handigheidjes die het rijgen nog leuker zullen maken.

Tot slot zijn we nog erg benieuwd wat jullie nu vinden… We hebben er hier namelijk al een hele stemming over gehouden 😉  Hangen de wc-rolletjes van de gemaakte oorbellen nu goed of verkeerd-om?

Tot de volgende keer!

Tutorial lusjes-armband

Jody heeft een mooie variant bedacht waarmee je weefarmbanden extra leuk kunt maken en ze was zo vriendelijk voor ons onderstaande tutorial te maken. Hieronder volgt een overzicht van de stappen, maar kijk voor de uitgebreide versie op www.kralen.com.

De basis van deze armband is een geweven stuk. Let daarbij op dat je deze iets langer maakt dan je normaal gesproken zou maken, want door de lusjes wordt hij iets korter. De breedte en lengte zijn naar wens, zolang het aantal rocailles per rij maar een oneven aantal is. De gebruikte kleuren bij deze armband zijn 11-593, 11-4472 en 11-2038.

Wanneer je deze gaat maken, houdt er dan rekening mee dat de armband door deze toevoeging iets breder wordt dan hij was. Waar eerst 13 rocailles in het metalen klemmetje van 20mm pasten, is dat achteraf 12 rocailles.

Benodigdheden

 • Rijggaren, bij dit voorbeeld is beige C-lon rijggaren D gebruikt.
 • Metalen klemmetje met slotje en verlengketting, bij deze armband is dit 20mm.
 • Beadalon bead mat.
 • Beadalon beading schaar.
 • Eventueel beadalon bead scoop of bead tray zodat je na afloop de kralen makkelijk kan opbergen.
 • 2 Platbektangen (hoeven niet dezelfde te zijn, kan ook een brede + kromme platbektang zijn).
 • Rijgnaald, bijvoorbeeld Tulip #10 long.
 • Hasulith sieradenlijm (bij verlengen rijgdraad).

Instructies

 1. De basis van deze armband is een geweven stuk, waarbij alle  draden weggewerkt zijn, op één lange draad na (let hierbij op dat er nog een aantal draden door de rocailles heen passen). Met de overgebleven draad word het ‘vlecht’ werk bevestigd. De draad moet aan de zijkant van de tweede rij uitsteken.
  Eindig bij de 2de rij van de weefwerk.
 2. Neem 8 rocailles op de naald en steek deze 3 rijen onder de rij waar de draad uitkomt vanaf het midden naar de zijkant van de armband en trek deze voorzichtig aan. De voorbeeld armband is 13 rocailles breed. Het ‘vlecht’ werk gaat dan over de 6 linkse rocailles heen, de middelste rocaille wordt overgeslagen.
  Steek de naald vanaf het midden naar de zijkant.
 3. Herhaal deze stap tot het einde van de armband. Houdt de laatste rij altijd vrij, hier gaat als afwerking het metalen klemmetje op. Bij de laatste rij rocailles steek de naald niet naar de zijkant, maar 1 rocaille naar rechts, zodat je verder kunt met de andere kant.
  Eindig 1 rocaille naar rechts zodat je met de rij aan de andere kant kunt beginnen.
 4. Als alle lusjes aan één zijde bevestigd zijn, trek deze – en dit geldt voor alle komende rijen –  voor de zekerheid van boven naar onder stuk voor stuk nog een keer aan. Hiermee voorkom je losse en uitpuilende lusjes, maar trek hierbij de geweven armband niet krom.
  Trek de draad netjes aan voor je met volgende rij gaat beginnen.
 5. Neem weer 8 rocailles op de naald en steek deze 3 rijen boven de rij waar de draad halverwege uitkomt vanaf de zijkant door 6 rocailles naar het midden. De draad komt nu halverwege de armband naar boven. Herhaal deze stap tot bovenaan de armband.
  Steek de naald van rechts naar het midden.
 6. Bij de laatste steek komt de draad na de 6 rocailles halverwege de armband naar boven, zoals bij alle voorgaande stappen. Steek de naald 1 rij naar beneden vanaf de 7de rocaille door de de rest van de rij. De draad zit weer aan de linkerzijde van de armband, 1 rij onder de start van de eerste lus.
  Het draad komt uit de zijkant, één rij onder het eerste gemaakte lusje.
 7. Vervolg het vlechtwerk met de tweede kleur, door vanaf de tweede stap te herhalen.
  De tweede kleur rijg je hetzelfde als de eerste kleur, één rij eronder.
 8. Vervolg het vlechtwerk met de derde kleur. Herhaal hierbij vanaf de tweede stap. Let op: bij deze kleur wordt het lastiger te zien door welke rij de naald heen moet, dus goed opletten.
  De derde kleur valt precies tussen de andere rijen, zodat je een mooi overlopend geheel krijgt. Let er bij het einde op dat je nog steeds de laatste rij vrij houdt, omdat hierover dadelijk het slotje komt.

  Let er bij deze laatste lusjes goed op dat je in het weefwerk in de juiste rij rijgt.
 9. Hecht aan het eind de draad af en schuif de metalen sluiting over de uiterste rij rocailles heen. Het openstaande klepje is met een tang te sluiten. Zet de tang zo ver mogelijk bij de buiging die al aanwezig is. Het laatste stukje is te sluiten om met de zijkant van de tang tegen het klepje te duwen.
  Het resultaat.

  Veel plezier met maken. Nogmaals, kijk op kralen.com voor uitgebreide instructies. Heb je nog vragen, we horen het graag!

   

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoe versterk je een kleur?

Iedereen zal het al een keer hebben gehad; dat je bij je nieuwe project prachtige kleurtjes hebt uitgekozen waar je helemaal enthousiast over bent, maar dat je na een tijdje rijgen inziet dat deze combinatie hélemaal niet goed uitpakt…In onderstaande blog geven we het eerste beetje houvast door te laten zien wat een aantal kleurencombinaties met elkaar kunnen doen.
Lees verder Hoe versterk je een kleur?

Dip-tips

Soms heb je zo’n periode dat je zó graag iets nieuws wilt maken, maar dat het gewoonweg niet van de grond komt. Je hoofd staat er niet naar, je weet maar niet hoe je moet starten en je raakt al gefrustreerd zodra je eraan denkt. Wees niet bang, jij bent echt niet alleen! Hieronder volgen tips waarmee je dit zou kunnen doorbreken. Kijk snel of jouw oplossing erbij zit. Lees verder Dip-tips

Verschil Delica en Rocaille

De vraag die we het vaakst krijgen is wat nu het verschil is tussen een delica en een rocaille. Helemaal als je net start met het maken van sieraden word je overspoeld door technieken, kleuren, mogelijkheden en soorten. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten. In de loop van de tijd zullen we deze blog verder aanvullen met nieuwe informatie. Lees verder Verschil Delica en Rocaille

Kleurtypes Miyuki

Inmiddels heeft Miyuki al veel kleurtypes gemaakt, zo veel dat je soms behoorlijk de weg kunt kwijtraken. Helemaal wanneer je kleuren wilt combineren, is het lastig inschatten welke je het mooist naast elkaar kunt gebruiken.

De meest voorkomende zijn opaque en transparant, want dit zijn basiskleuren zoals ze echt zijn. Breek je de kraal doormidden – wat we natuurlijk niet gaan doen – zul je zien dat de kleur door en door is. Deze kralen zullen hierdoor nauwelijks van kleur veranderen en kun je erg goed gebruiken voor bijvoorbeeld weefarmbandjes in de zomer.

Lees verder Kleurtypes Miyuki

Tips en trucs over kralen

Spring naar werkbalk