toegevoegd aan de winkelwagen

Sieraden in the spotlight

Zelf ook eens meedoen met deze sieradenwedstrijd? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Sieradenwedstrijd Mixen
De 3 winnaars van deze wedstrijd zijn:

Agatha Verhagen


Ezechiels, Lydia


Linda Schoen

Zie alle mooie mix creaties via deze pagina.

Sieradenwedstrijd geweefde armbandjes
De 3 winnaars van deze wedstrijd zijn:

Irene Schavemaker


Romy


Janet

Zie alle mooie geweefde armbandjes via deze pagina.
Deze prachtige 'Secret Infinity Cycle' gemaakt door Sieuwke.
Gemaakt door Rina Bakker

Op Facebook zie je ze steeds al voorbij komen, de gave kettingen met de verdelers die opgewerkt zijn met allemaal patroontjes in Delica's. Het zijn kleine stukjes geregen in de peyotestitch met ongeveer 45 toeren, natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe strak je rijgt en welk kleurtype je gebruikt. De ienie-mienie millimeter verschil in coating van een kraal kan bij langere stukjes betekenen dat je één kraal meer of minder moet toevoegen.

Het blijkt nu dat we deze kralen al sinds 2007 in ons assortiment hebben en het sluit perfect aan op deze trend! Bedenk wel, dit zijn niet de officiële en het kan voorkomen dat er hier en daar een scherp stukje aanzit. De laatste zakjes hebben we nu verpakt en liggen voor jullie klaar in het magazijn.

Afgelopen week stuurde Rina Bakker ons deze foto en ze is hiermee sieraad van de maand juni 2017!
Rina, hartelijk dank voor het insturen en we willen je graag blij maken met een kortingstegoed van 20% extra korting op je volgende bestelling!


Gemaakt door Jasmijn Felix

Met deze ketting en oorbellen laat ze zeer goed zien wat er mogelijk is met artistic wire. De diktes die ze gebruikt heeft voor deze set zijn 18 en 26 gauge. Als focal point kun je allerlei soorten kralen gebruiken. Wanneer je nog niet zo ervaren bent, is het makkelijker wanneer de kraal een gat heeft, zodat je bij het starten meer stevigheid hebt en de benodigde lengtes beter kunt inschatten. Later kun je ook stenen zonder rijggat gebruiken door deze in te pakken in de constructie die je maakt met de wire. Bedenk ook eens welk effect je kunt creëren door in je ontwerp verschillende kleuren te gebruiken.Hieronder vind je een kort overzicht van de maten:
 • 14 gauge = 1.60 mm
 • 16 gauge = 1.29 mm
 • 18 gauge = 1.02 mm
 • 20 gauge = 0.81 mm
 • 22 gauge = 0.64 mm
 • 24 gauge = 0.51 mm
 • 26 gauge = 0.40 mm
 • 28 gauge = 0.32 mm
De maten van artistic wire worden weergegeven in gauge, de meest gebruikte zijn 18 tot en met 28 gauge, maar de range is nog breder. Voor deze maatvoering geldt; hoe lager het getal, hoe dikker de wire is.


Gemaakt door Merian Houben - van den Broek

Door verschillende maten kralen te gebruiken creeer je een mooie bolling in je sieraad. We vinden het vooral gaaf hoe Merian dit effect benadrukt door een lekkere knalkleur als maat 6/0 te kiezen. Zie hieronder haar uitleg:

Peyote stitch

''Ik ben helemaal in de ban van de peyote steek. Blauw, turquoise en groen zijn mijn favoriete kleurtjes. Drie jaar geleden een workshop gehad om de Peyote techniek aan te leren en voor het eerst de mooie Miyuki rocailles te leren kennen.
Nu 3 jaar later de techniek opgepikt en ben erg blij met het resultaat, omdat ik verschillende maten kralen kon gebruiken. Geinspireerd door Bronzepony met de Dune necklace.

De materialen die ik heb gebruikt zijn:
Delica DB-0551 - Bright Sterling Plated
Rocaille 11-4514 - Opaque Picasso Turquoise Blue - 180 stuks
Rocaille 11-408 - Opaque Red - 60 stuks
Rocaille 8-4514 -
Opaque Picasso Turquoise Blue - 180 stuks
Rocaille 6-407 - Vermillion - 120 stuks
Fireline 6 (0.15) Smoke
Clasp slide


De draadspanning is het allerbelangrijkste en de rijen blijven tellen is soms lastig als je nog niet zo ervaren bent, maar van fouten leer je snel ;-) Je kunt met deze armband veel variaties aanbrengen door bijvoorbeeld delica's of rocailles 15/0 toe te voegen.''


Gemaakt door Francoise Hermelink

Gemaakt door Francoise Hermelink. Ze heeft een prachtige serie armbanden gemaakt met de Herringbone Stitch. Onderstaande informatie heeft ze bijgevoegd:
Ik zocht een patroon waarmee ik iets kon doen met Miyuki cubes. Ik kwam op YouTube een filmpje tegen van AuntiesBeads. Het is de Cubed Herringbone Stitch. Ik vond hem super en goed te doen. Ik heb ze in allerlei kleuren en variaties uitgeprobeerd en heb er eindelijk allemaal slotjes aangezet. Ik wilde ze graag met jullie delen, omdat ik denk dat iedereen dit kan maken. Alle kralen en onderdelen komen van Creadream. Ik heb nylondraad – fireline of rijggaren - gebruikt, miyuki cubes, miyuki rocailles 8/0, miyuki rocailles 11/0 en 3mm Tsjechisch facet rond. De slotjes zijn de bekende schuifslotjes. Met deze kralen hoef je alleen maar extra lusjes van kralen te rijgen, zodat je met een ringetje elk oogje van het slotje eraan kunt bevestigen. De afwisseling van cubes en rocailles geeft een extra leuk effect, maar je kunt hier natuurlijk vele soorten kralen voor gebruiken.Deze mooie geweven armband is gemaakt door Alexandra. Het is erg leuk om te zien hoe je met 2 kleuren hele drukke, opvallende patronen kan maken. Zelf ook maken? Alle benodigdheden zijn te vinden via deze link.


Gemaakt door Daniëlle de Rijke. Een prachtige armband gemaakt met Artistic Wire. De combinatie van dik en dunner wire geeft een mooi effect. Voor alle artistic wire, ga naar onze website. Zie ook eventueel 2 websites van Daniëlle voor inspiratie, namelijk makecraftsnotwar.nl/ of haar Etsy pagina.
Het sieraad van de maand is gemaakt door Noura. De armband is gemaakt met Miyuki Delica kralen, maat 11/0. De kleuren die gebruikt zijn: Ceylon Cream (203), Opaque Luster Sea Opal (1567), Duracoat Galvanized Silver (1831) en Duracoat Opaque Dyed Tea Rose (2111). Op onze pagina kun je uitleg vinden over weven en op kralen-verhalen kun je lezen hoe af te werken met lintklemmen (zie http://www.kralen-verhalen.nl/stappenplannen/ voor andere instructies over afwerken).


Het sieraad van de maand is geworden:Gemaakt door: Rosalinde. Een prachtige ketting gemaakt met Miyuki kralen (maat 6/0, 8/0 en 11/0) en parels (maat 6 mm en 8 mm). De gebruikte technieken zijn Ndbele Herringbone en Peyote Stitch. Zie YouTube voor de basisuitleg van de Ndbele Herringbone stitch. Of kijk op Whimbeads.com voor een uitgebreide tutorial van flat herringbone.


Gemaakt door Safira. Er is gebruik gemaakt van standaard oorbellen, schakelketting, veertjes, bedeltjes en kraaltjes, open ringen en kettelstiften of verzilverd draad. Kettel de kraal aan de oorbel en bevestig onder de kraal een veer en 3 stukjes schakelketting in verschillende lengtes. Bevestig vervolgens aan de schakelketting een veertje of bedeltje. Je kan ook het veertje ergens halverwege de schakelketting bevestigen en onderaan de schakelketting een druppelkraaltje bevestigen.


Gemaakt door Ria van het Hof. Gemaakt met 6/0 Picasso Miyuki kralen, verschillende tinten leer en een paar houten kralen. Een van onze voornemens is om ook metalen knopen in te kopen die bij dit soort armbanden mooi gebruikt kunnen worden.


Gemaakt door Alexi (15 jaar) Deze ketting is gemaakt met 6 mm kunststof facet en op het eind een rondel. Zie onze tutorial 'geregen nietstiften' voor duidelijke uitleg.


Gemaakt door Lianne van Egmond. Er is gebruik gemaakt van schakelketting, infinity tussenzetsels en letterbedels. De bedels en schakelketting zijn via open ringetjes aan de infinity tussenzetsels bevestigd.


Gemaakt door Esther Kuipers. Deze armband is gemaakt met 4 mm Tsjechisch facet kralen, 8/0 en 11/0 rocailles, Fireline en een insteeksluiting. De insteeksluiting is aan de armband bevestigd met behulp van 6 mm open ringetjes. Ga naar Kralen.com voor uitleg hoe dit te maken.


Gemaakt door Madelon. Er is gebruik gemaakt van 1 mm waxkoord en 4 mm metallook kralen. Het is soms priegelen om de kralen op het waxkoord te rijgen, het scheelt als je het waxkoord schuin afknipt met een scherpe schaar. Het is gemaakt volgens de weitasknoop. Zie Fall For DIY Blog voor uitleg hoe de armband te knopen. Op Kralen.com vind je uitleg hoe je een schuifknoop kan maken. De bijpassende armband met bedel is geregen op elastiek met dezelfde 4 mm metallook kralen.


Deze armband is gemaakt door Christel. Alle benodigdheden zijn te bestellen vanaf deze pagina.


Gemaakt door Larissa. Deze armband is gemaakt met kunststof facetkralen, parels, bijpassende bedeltjes en een roos. Door alles te rijgen op elastiek heb je geen slotje nodig. Je kan een splitringetje aan de bedeltjes bevestigen zodat je ze kan oprijgen of met een ringetje van jasseron.


Deze armbanden zijn gemaakt door Judith. Neem leuke kleuren parels, kies bijpassende metallook kralen en eventueel bedels en rijg een leuke armband op memory wire. Door eerst een open ringetje aan de bedel te bevestigen kun je het bedeltje gewoon rijgen en valt het mooi soepel.


Gemaakt door Dora Monster. Het is gemaakt met fireline, Miyuki rocailles in de maten 8/0 en 11/0 en verder met kunststof facetkralen in de maat 6 mm. Op deze Youtube clip staat het uitgelegd. Zij heeft het iets anders gemaakt, namelijk met 6 mm facetkralen (in plaats van 4 mm facetkralen met 2x 11/0 rocailles) en 4 lussen breed (in plaats van 6 lussen). Je kan dus ook 4 mm facetkralen en extra rocailles gebruiken. Zie ook eventueel de volgende links voor extra uitleg:


Gemaakt door Viola. Deze armband is gemaakt met 1 mm waxkoord en kralen in de vorm doodshoofdjes. Je kunt ook andere kralen hiervoor gebruiken, zolang het gat groot genoeg is voor het waxkoord. Ga naar deze YouTube clip voor uitleg over deze techniek.
Gemaakt door Riet Ketting Er is gebruik gemaakt van staaldraad, parels en kleine metallook kralen. De techniek zelf is heel eenvoudig. Rijg op iedere draad een parel en rijg vervolgens alle draden door een kleine kraal. U krijgt hiermee eenvoudig een 'zwevend' effect. Het is erg leuk hoe divers de effect kan zijn door verschillende kralen te gebruiken. Van een trendy, paarse ketting tot romantische, roze ketting. Op Kralen.com staat ook uitleg. Uiteraard kunt u zelf bepalen hoeveel draden u gebruikt.


Gemaakt door Lianne Bakker. Er is gebruik gemaakt van onze goedkope rocailles, kunststof facetkralen, staaldraad en kapittelslotje. Wil je zelf ook een kreukelketting maken? Je kan eenvoudig een zelfmaakpakketje bestellen bij CreaDream!
Gemaakt door Chantale. Er is gebruik gemaakt van ronde kunststof kralen en roosjes. De armband is geregen op memory wire.


Gemaakt door Elly Warnshuis.

Er is gebruik gemaakt van 6/0 miyuki rocailles en 10 mm open ringetjes. Je kunt 1 à 2 kralen rijgen op een open ringetje voordat je het ringetje bevestigt aan een vorig ringetje. Door 4 strengen te maken krijg je een mooie, volle armband. Je kunt ook eventueel 8 mm open ringetjes gebruiken die ook leverbaar zijn in andere kleuren zoals brons en zwart.

Zie ook eventueel de variant shaggy loops op Kralen.com. Beiden zijn heerlijk ontspannende technieken, ideaal om lekker lui op de bank te doen tijdens de koude winterdagen.


Gemaakt door Ingeborg den Hartogh.
Deze ketting is gemaakt met nietstiften en parels. Zie Kralen.com voor uitleg over deze zigzag ketting.


Gemaakt door Sylvia. Deze armband is gemaakt met elastiek, metalen verdelers, kunststof facetkralen en metallook kralen. Zie www.kralen.com voor tips hoe elastiek stevig vast te knopen.


Gemaakt door Lianne Bakker. Deze ketting is gemaakt met kunststof parels in de maten 20 mm en 8 mm. De 8 mm kralen zijn geketteld met 16 mm nietstiften en vervolgens geregen op staaldraad. Zie eventueel de tutorial 'geregen nietstiften' op Kralen.com.


Deze bloemoorbellen zijn gemaakt door Esther van Blijderveen. Je neemt een grote oorring en rijgt daar een bloem op. Vervolgens kun je de ring versieren met bijvoorbeeld schakelketting of verlengketting, kralen die je kan rijgen op de oorbel of gekettelde kralen aan de oorbel hangen. Alle artikelen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn te vinden onder het thema 'bloemoorbellen'. Zie www.kralen.com voor meer tips over bloemoorbellen.


Gemaakt door Francoice Hermelink. Haar armbanden zijn geregen met 4 mm kunststof parels, 6 mm kunststof facet kralen en 11/0 rocailles. Haar tutorial kan hier gedownload worden.
Gemaakt door Hanneke.

Deze ketting is gemaakt met 6 mm parels (glas of kunststof), 8 mm parels (glas of kunststof) en Miyuki rocailles silverlined amethyst. Het is gemaakt volgens het patroon van Tings dat binnenkort toegevoegd zal worden aan Kralen.com en je in de tussentijd gratis kan downloaden.
Gemaakt door Lianne.

Er is onder andere gebruik gemaakt van 8 mm glasparels, 6 mm kunststof konisch facet, 11/0 silverlined crystal, staaldraad en overige benodigdheden. Deze ketting is gemaakt volgens het patroon 'dubbelloop' op Kralen.com maar dan zonder gekettelde kralen. Door vanaf het midden te rijgen en naar de rechterkant vanaf een andere kraal verder te rijgen vormt het niet rond. Het valt met een mooie hoek in het midden.


Gemaakt door Janneke.

Er is onder andere gebruik gemaakt van 20 mm parels, ijsparels, metallook bedeltjes en jasseron.


Gemaakt door Jantina.

Er is gebruik gemaakt van houten kralen, elastiek en een vrolijk bedeltje. Tip: je kunt er ook spacers tussen rijgen. Verder combineren de houten kralen ook mooi met parels, dus je kunt ook eventueel bijvoorbeeld twee armbanden maken met houten kralen en een met parels.


Gemaakt door Nicole.

Deze mooie creatie is gemaakt met behulp van 22 gauge wire, wire winder en metallook kralen. Op Kralen.com staat uitgelegd hoe je zoiets kunt maken. Kijk ook eventueel naar YouTube waar het via een videoclip is uitgelegd.
Gemaakt door Irene.

Deze mooie creatie is gemaakt met onder andere 8 mm matte bruine parels en 6 mm konische facetkralen met ab glans. Er staat op Kralen.com precies uitgelegd hoe deze creatie gemaakt kan worden. Het is mooi om te zien in hoeveel verschillende stijlen eenzelfde soort creatie gemaakt kan worden.
Gemaakt door Viola Poot.

Er is onder andere gebruik gemaakt van metallook schelpenmix, kunststof parels, ijsparels, splitringen en bronzen kraaltjes. Deze armband bestaat uit meerdere strengen. De basis is gemaakt zoals uitgelegd op Kralen.com. Deze instructies zijn ook gemaakt door Viola.


Gemaakt door Mirjam Borger.

Er is gebruik gemaakt van 5 mm jasseron, 6 mm parels en 6 mm glaskralen. Het geheel is met behulp van een tussenzetsel afgewerkt. Zie voor een variant van deze techniek Kralen.com.


Gemaakt door Lucy Slootmaker.

Het is gemaakt volgens een techniek die Mirjam Borger met ons heeft gedeeld op het forum. De kralen worden dan geregen op elastiek. Er wordt een stukje jasseron meegeregen, waar vervolgens bedeltjes of kralen aan bevestigd kunnen worden met splitringen of nietstiften.

Er is onder andere gebruik gemaakt van frosted glasparels, Tsjechische glaskralen, kunststof facet en metallook bedeltjes.


Gemaakt door Lianne Meesters.

Er is onder andere gebruik gemaakt van parels (zowel kunststof als glas), nietstiften, metallook kralen en jasseron. De kralen zijn allemaal bevestigd aan jasseron.


Gemaakt door Simone van Dorst

De instructies hoe je dit kunt maken staan dankzij Mirjam Borger duidelijk uitgelegd op Kralen.com. Er is onder andere gebruik gemaakt van 6 mm kunststof parels, 6 mm kunststof facet, nietstiften en nylondraad.


Gemaakt door Sylvia

Dit is gemaakt met kunststof facetkralen en nietstiften. Door alle kralen te kettelen op nietstiften en deze gekettelde kralen vervolgens te rijgen krijg je dit effect. Het is hierbij wel belangrijk kunststof kralen te gebruiken, aangezien het anders erg zwaar zal zijn. De kunststof facetkralen hebben een goede kwaliteit en zijn in veel kleuren verkrijgbaar.


Gemaakt door Violetmoon

Deze kruizen zijn gemaakt met de volgende materialen:
 • 0,8 mm verzilverd draad
 • Kralenkapjes
 • Kralen, bijvoorbeeld maat 8 mm.
 • Een kruis kan op de volgende manier gemaakt worden:
  1. Neem een stuk draad en buig in het midden een oogje. Buig de uiteinden naar buiten zodat het een rechte lijn wordt met een oogje in het midden. Dit wordt het horizontale gedeelte van het kruis.
  2. Rijg aan beide kanten een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje.
  3. Buig aan beide kanten een oogje. U heeft nu het horizontale gedeelte van het kruis gemaakt.
  4. Neem een nieuw stuk draad en buig een oogje aan de onderkant.
  5. Rijg daar een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje aan. Rijg vervolgens door het oogje van de vorige gekettelde kralen. De onderkant van het verticale gedeelte van het kruis is nu klaar.
  6. Rijg tenslotte een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje. Buig een oogje. Het kruis is nu klaar.  Gemaakt door Lianne Meesters.

  Het zijn spiraal armbanden met een combinatie van kunststof facetkralen, rocailles en metallook kralen. Het geeft een mooi chique effect en de kosten van de materialen zijn zeer laag. Instructies over dit techniek zijn te vinden op Kralen.com. Er is onder andere gebruik gemaakt van:


  Gemaakt door Viola Poot.

  Er is gebruik gemaakt van de volgende onderdelen:
  • Nietstiften 16, 24 en 40 mm
  • Splitringen 6 mm (ongeveer 45)
  • Chinese muntjes/bedels
  • Open ringentjes 6mm
  • Metallook roosjes
  • Frosted parels 8 mm, wit en zilver
  • Glasparels 8 mm, zilver en donker zilver
  • Kunststof parels 10 mm, zwart/grijs en zilver
  • Rond facet lichtzilver 6 mm
  • Kralenkap klein met 5 rondjes
  • Kralenkap klein versierd
  • Daisy spacer
  • Ronde kraaltjes zilver 2 mm
  Dit patroon zal binnenkort stap voor stap uitgelegd worden op Kralen.com.


  Gemaakt door Sannie (SannieSieraden.nl en ZeepjesEnZo.nl)

  Alle kralen die op de vlieseline is geborduurd komen bij CreaDream vandaan. Er is onder andere gebruik gemaakt van miyuki rocailles, 4 mm Tsjechisch facet en keramiek tegeltjes.


  Gemaakt door Sylvia Bouma.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van schelpen met 2 gaatjes en rocailles (zie Miyuki rocailles voor veel kleurenkeus en overige rocailles voor extra lage prijs.


  Gemaakt door Esther.

  Deze vrolijke zomerse ketting is gehaakt met witte staaldraad, allerlei schelpen (onder andere schelpjes met gat - wit) en 6 mm witte parels. Dankzij de kunststof parels is het niet zwaar.


  Gemaakt door Vera.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van schelpen kralen, schelpen bedels, open ringetjes en groene parels.


  Gemaakt door Viola Poot.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van rond 3 mm goud, rond met strepen goud, nymo rijggaren en staaldraad.
  Gemaakt door Dorienke!!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van rocailles, foliekralen en staaldraad / acculon. Dorienke gaf meteen de volgende instructies:
  Ik heb hier gebruik gemaakt van de krultechniek. Het is heel makkelijk. Je krult de acculon net als bij een lintje. Je maakt alleen niet gebruik van een schaar maar van een muntstuk.
  Gemaakt door Linda Koenraadt

  Er is onder andere gebruik gemaakt van kunststof parels en staaldraad. De instructies van dit techniek kun je vinden op Kralen.com.


  Gemaakt door Lucie Slootmaker.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van spiraal armband, kralenkapjes, rocailles, spacer en Tsjechish facet.


  Gemaakt door Mirjam Borger!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van 8 mm Tsjechisch facet, 4 mm Tsjechisch facet, kralenkapjes en buisjes.


  Gemaakt door Dorienke!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van 26 gauge paarse wire, lichtgroene parels, paarse parels en ovaal twee kleuren. De groene kralen zijn inmiddels uitverkocht, maar rond 8 mm donkergroen is een mooi alternatief. Ze zei dit over het techniek:

  Ik heb gewoon van een aantal draden een rommeltje gemaakt. Draaien, buigen, door een kraal halen, haken etc. Elke keer als ik deze "techniek" gebruik word het weer anders. Ik heb bijvoorbeeld ook een ketting gemaakt van iets dikker draad (http://www.jouwketting.nl/sieraad/66) en van draad dat veel dikker is (http://www.jouwketting.nl/sieraad/41). Ik vind het zelf heel leuk om te doen maar er is dus niet echt een beschrijving van. Je moet gewoon uitproberen en zien wat er gebeurt!


  Gemaakt door Sjanie

  Deze ketting is gemaakt met 20 mm parels, 6 mm parels en zilveren kralen.


  Gemaakt door Viola Poot
  Deze vrolijke regenboogarmband is gemaakt met 16 mm nietstiften, splitringen en al onze kleuren kunststof facetkralen.


  Gemaakt door Mirjam Borger


  Gemaakt door Josephiene Westdorp


  Gemaakt door Sylvia Bouma


  Gemaakt door Kitty van Bakel

  Meedoen aan de wedstrijd? U kunt foto's + beschrijving versturen via dit formulier. De enige voorwaarde is dat alle artikelen bij CreaDream moeten zijn gekocht. Indien er genoeg aanmeldingen zijn zullen wij iedere maand een creatie van de maand kiezen. De winnaar krijgt vervolgens een € 20,- CreaDream waardebon cadeau.